HOT IRON

Súlyzó rudas csoportos edzés. Periódusokból álló edzéstervet követünk, a súlyok nagyságát fokozatosan, személyre szabottan emeljük az edzések során, így garantált, hogy szervezetünket folyamatos fejlődésre serkentjük. Remek zsírégető, alakformáló edzésmódszer, mely tudományos alapokon nyugszik. Átmenet az aerobik órák és a személyi edzés között, hiszen csoportosan és zenére dolgozunk, de mindenki saját edzettségének megfelelő súlyokat használ.

hotiron

Súlyzós, erő-állóképesség fejlesztő óratípus, ami 24-48 órás utózsírégető hatással bír.

Relatív nagy súlyokkal dolgozunk az órán, meghatározott tempóval és ismétlés számokkal. A nagy súlyoktól az izmok feszesebbé válnak, tested esztétikusabb látványt nyújt. A rendkívül megterhelő edzés hatására az alapanyagcsere felgyorsul, így az edzést követő 1-2 napban a szervezeted több energiát használ fel a mindennapi tevékenységek elvégzésére.

Sokan azért ódzkodnak ettől a mozgásformától, mivel attól tartanak, hogy a súlyzók hatására Arnold-Rambo külsőre fognak szert tenni. Hatalmas tévhit az emberek körében, hogy ha súlyzókat használunk, akkor csakis nagyok és izmosak lehetünk. Fontos tudni, hogy az izomtömeg növeléséhez csupán 30%-ban kell az edzés, 70%-ban pedig a táplálkozás, így ha odafigyelünk az étkezésünkre, nem kell ilyesmitől tartanunk. Ráadásul a Hot Iron közben magas ismétlésszámmal dolgozunk, amitől „csupán” szálkásodás érhető el.

okt 10, 2015 | Posted by | 0 comments
Premium Wordpress Themes by UFO Themes